Puhelinnumero

040 722 5270

Sähköposti

suolakeidas@suolakeidas.fi

Kranio-sakraaliterapia eli CST on kokonaisvaltainen, turvallinen, hellävarainen manuaalinen kehoterapia, jonka on kehittänyt yhdysvaltalainen lääkäri- osteopaatti John E. Upledger.

Kraniosakraalijärjestelmä  koostuu aivoja ja selkäydintä ympäröivistä ja suojaavista kalvoista ja aivoselkäydinnesteestä.

CST-hoidot vaikuttavat mm. hermostolliseen ja hormonaaliseen toimintaan, hengitys-, verenkierto-, ja lymfajärjestelmään, sisäelimiin, luustoon, pehmytkudoksiin sekä mieleen.

Hoito vapauttaa kehon syviä jännityksiä, jotka voivat aiheuttaa ja pahentaa erilaisia kiputiloja, toimintahäiriöitä ja sairauksia. Vapautuessaan syvistä jännityksistä hoidon aikana asiakas kokee usein hyvinvoinnin ja eheytymisen tunteita, mikä kertoo mielen, kehon ja tunteiden tasapainottumisesta.

Erilaisten vaivojen, kipujen ja ongelmien takana voi olla hyvinkin vanhoja tapahtumia kuten raskaus, synnytys, fyysinen tai psyykkinen trauma, kehollisia virheasentoja, stressi yms. CST:N avulla voidaan vapauttaa jännitteitä jäljittäen erilaisten ongelmien varsinaiset ja alkuperäiset syyt, eikä pelkästään hoitaen oiretta, jotka yleensä ilmenevät muualla kehossa. Usein varsinainen kehon jännitys tai rajoite on eri paikassa kuin missä kipu tuntuu.

Yksi CST:n merkittävimmistä hyödyistä on autonomisen ja erityisesti parasympaattisen hermoston rentouttaminen, mikä mahdollistaa syvän levon. Nykyajan stressi sekoittaa herkän hermojärjestelmän, koska keho ei pääse palautumaan kunnolla kiireen keskellä.

Menetelmän ainutlaatuisuus perustuu höyhenenkeveään kosketukseen. Potilaan ei tarvitse riisuutua. Kosketuksen välityksellä terapeutti kuuntelee ensin kehon hienovaraisia rytmejä. Rytmi on kuudesta neljääntoista kertaan minuutissa. Ns.kraniopulssin terapeutti tuntee asiakkaassa aaltomaisena liikkeenä.

Havaittuaan epätasapainoa kudoksissa ja rytmissä terapeutti tekee käsillään korjauksia, jotka poistavat näitä tukoksia ja palauttavat normaalin tasapainon ja toiminnan. Hoito aktivoi kehon omia parantavia voimia palauttamalla pulssia harmonisemmaksi.

CST sopii lähes kaikille, kaiken ikäisille ihmisille. Lisäksi myös eläimet ovat hyvin vastaanottavaisia tälle hoitomuodolle.

Yksi hoitokerta kestää 45-60min, ja hoitokerrat ja määrät ovat hyvin yksilöllisiä, riippuen vaivasta. Kehon itsekorjaamismekanismi jatkaa hoidon jälkeen työskentelyä 1-2 viikkoa, jopa 6 viikkoa. CST toimii myös hyvin ennaltaehkäisevästi, tukien terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitämistä.

CST:hen voidaan yhdistää muita hoitomuotoja niin perinteisen lääketieteen hoitoja kuin vaihtoehtohoitojen puolelta. Mikäli asiakkaalla on meneillään jokin lääketieteellinen hoito, omaa lääkäriä on konsultoitava ensin.

Olen Asahi Health®-ohjaaja sekä FasciaMethod®-ohjaaja.